admin Posted on 5:58 am

Top Geluri și Creme pentru Reducerea Inflamației Articulațiilor

Top Geluri și Creme pentru Reducerea

Atunci când inflamația articulațiilor provoacă durere și umflare, o cremă sau un unguent local poate oferi alinare. În funcție de ingredientele din formulă, medicamentul poate reduce durerea și umflarea sau poate bloca producția de mediatori inflamatori importanți, cum ar fi prostaglandinele și tromboxanii. Unele creme sunt formulate pentru a actiona asupra unor afectiuni specifice ale articulatiilor, cum ar fi artrita reumatoida sau guta. Altele sunt concepute pentru a trata inflamația generală a articulațiilor cauzate de boli precum fibromialgia sau osteoartrita.

Principalele ingrediente din aceste tipuri de creme sunt antiinflamatorii și analgezice. Multe conțin ingrediente naturale, cum ar fi ghimbirul, turmericul, boswellia și MSM, despre care se știe că ajută la ameliorarea inflamației și a durerii. Ele pot conține, de asemenea, vitamine, cum ar fi vitamina C și vitamina E, despre care se știe că promovează vindecarea. Aceste ingrediente sunt combinate cu alte ingrediente active, cum ar fi capsaicina, mentolul și camforul, pentru a crea o senzație de încălzire, răcoare sau furnicături.

Majoritatea cremelor funcționează prin absorbția prin piele, unde ajung rapid în zona afectată și livrează medicamentele direct acolo unde este nevoie. Unele creme sunt formulate pentru a calma doar durerea locală, în timp ce altele — mai ales dacă conțin medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau lidocaină — pot ajuta și la alte simptome, inclusiv umflarea și rigiditatea.

top geluri si creme pentru reducerea inflama ilor ar culare

De exemplu, o cremă pentru durere pe bază de mentol poate crea o senzație de răcoare pentru a distrage atenția organismului de la durere prin desensibilizarea nervilor din zona afectată, în timp ce un produs pe bază de capsaicină poate provoca o senzație de căldură sau furnicături pentru a încuraja fluxul de sânge în zona afectată. zona și îmbunătățirea mobilității, spune dr. Mikhael. Medicamente precum acetaminofenul sau AINS pot fi adăugate acestor tipuri de produse pentru ameliorarea suplimentară a durerii.

Top Geluri și Creme pentru Reducerea Inflamației Articulațiilor

Un alt tip de cremă pentru ameliorarea durerii este un corticosteroid local. Acestea sunt disponibile atât în formă eliberată fără prescripție medicală, cât și sub formă de concentrație pe bază de rețetă. Acestea sunt utilizate în principal pentru a controla afecțiunile inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoidă și alte forme de artrită, prin reducerea producției de substanțe chimice care provoacă inflamația articulațiilor. Cu toate acestea, pot fi dure pentru piele și au efecte secundare, cum ar fi vânătăi sau exfoliere a pielii.

Indiferent de ce ingredient sau metoda de livrare este folosită într-o anumită cremă pentru durere, este important să aplicați medicamentul conform instrucțiunilor din prospect. De asemenea, este o idee bună să evitați frecarea medicamentului în răni deschise sau zone care sunt deja iritate, deoarece acest lucru poate agrava durerea.

O opțiune populară fără prescripție medicală este Icy Hot, care folosește contrairitanți pentru a calma durerea în mușchi și articulații. Conține o combinație de salicilați și mentol pentru a oferi o răcire, apoi o senzație de încălzire și poate fi aplicat ori de câte ori este nevoie. Este disponibil și sub formă de gel care dispare, care poate fi util pentru persoanele cărora nu le place mirosul de mentol. O altă opțiune este Voltaren, care conține diclofenac, un AINS care acționează sub suprafața pielii pentru a atenua durerile și durerile de artrită la articulații. Este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru persoanele care nu pot lua AINS pe cale orală din cauza afecțiunilor de sănătate sau a diluanților de sânge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *